5 Temmuz 2011 Salı

#200

spinning çılgınlığım başladı. hayatım boyunca spor yapan/yapabilen biri olmadım, spor salonlarında pek rahat hissetmedim bencilliğimden ötürü, eşli sporlara hiç adapte olamadım, birinin bana bişeyler öğretmesini hazmedemedim derken kendimi 307 kilo buldum. istanbula taşındığımdan beri aldığım 9 kiloyu da eklersek, çok sevimli oluyorum.

spor salonları, pilatesler kesmedi. hayatta en sevdiği şeylerden biri yemek olan zatım için, sporsuz hayat kötü bir son demekti. böylece bir salona yazıldım, pilates derslerine girdim, yürümekten sıkıldım,15 dakikada bir alet değiştirmek beni gerdi ve ben yine salondan soğudum. havuzla aram fena değil, ama denize gittiğimden beri o da kesmiyor.

bugün ilk kez cesaretimi güç bela toplayıp spinning dersine girdim, korku dolu adımlar ve midede bir yanma hissiyle birlikte bisikletimi buldum, katana vücutlu amcaya, vücudunda yağ olmayan ablaya baktım. spinning dersine gelen insanlar sirkten çıkmış gibiler, hepsinin onları eşşiz kılan bir özelliği var adeta. hocanın gelmesiyle birlikte, bisikletler de dolmaya başladı, herkes birbirini tanıyor, şakalar havada uçuşuyor bense yeti yetme düşüverdim aralarına. hocadan ilgi bekliyorum yok, en sonunda ben yeniyim ama bir tavsiyeniz olur mu mesela 10 dakikada kaç gibi dedim. herkes tatlı bir tebessümle karşılık verip, burdan kaçış yok dedi. eh bir saat dayanırız dedim, ve öyle de oldu nitekim.

spinning acayip bir spor, daha önceki yaptıklarıma kıyasla, hayatta ilk kez spor yapıyorum bile diyebilirm. tam bi' çılgınlık, inanılmaz gaz bir müzik, bencesi erotiğe çalan konuşmalar, tempo arttırımlar ve bacak arasında ağrıy 5e katlayan sert bisiklet seleleri. girmediğimiz hal kalmadı, kanter içinde kaldım ayakta bisiklet sürmeyi pek beceremediğimi fark ettim ama onun dışında iyiyim. muhtemelen birkaç kere gitmeye toparlar, sonra da bağımlı olurum.

hocanın cümleleri hala kulaklarımda "hadi daha hızlı, daha hızlı, bana istediğimi ver!" istediğini verebildik mi bilmiyorum ama spinnng dersine tam anlamıyla ba-yıl-dım diyebilirim.

hadi hadi cumartesi olsun

2 yorum: